Gnocchi Alla Wodka

Vier Moederdag met een heerlijk zelfgemaakt gerecht dat haar hart zal verwarmen! Trakteer je moeder op een verrukkelijke Gnocchi Alla Wodka, een moderne draai aan een traditioneel Italiaans gerecht. Met zachte gnocchi, romige tomaten-wodkasaus en kaas, bereid in de Instant Pot Duo Crisp multicooker en afgemaakt met de airfryer functie, is dit recept een culinaire verrassing waar ze dol op zal zijn. Laat haar weten hoe speciaal ze is met deze smaakvolle creatie op Moederdag!
- Personen: 2–3
- Voorbereidingstijd: 5 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
- Totale tijd: ± 30 minuten
Ingrediënten
- 1 bruine ui
- Veganistische boter
- ½–1 tl chilivlokken (optioneel)
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 100 g tomatenpuree
- 400 g Italiaanse gehakte tomaten
- 250 ml water
- 160 ml veganistische havercrème
- 60 ml wodka
- 800 g gnocchi
- 60 g veganistische mozzarella of andere veganistische kaas
Bereidingswijze
- Snipper de ui en doe met een klontje boter in de binnenpan. Selecteer Bak op de Duo Crisp met Ultimate Deksel en zet op middelhoog/laag (niveau 2).
- Fruit de ui tot deze glazig is, circa 5 minuten.
- Voeg chilivlokken, knoflook, tomatenpuree, gehakte tomaten en water toe en roer door.
- Plaats het snelkookdeksel, sluit het deksel en selecteer Snelkoken (Pressure Cook) voor 15 minuten.
- Voer na afloop een snelle drukontlasting (quick release) uit.
- Roer de veganistische havercrème door de saus tot deze glad en romig is.
- Roer de wodka erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de gnocchi direct aan de saus toe en roer zodat alles onderstaat.
- Selecteer opnieuw Bak, laat de gnocchi 1 minuut zachtjes sudderen, stop dan met roeren en strooi de kaas erover.
- Verwijder het snelkookdeksel. Sluit het deksel in de Air Fry-stand en stel in op 190 °C voor 5 minuten.
- Bak tot de kaas lichtbruin en gesmolten is. Schep in kommen en serveer direct.