Instant Pot Clementine varkensbuik

Porties: 6
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: <2,5 uur
Moeilijkheidsgraad (1-5): 2
Belangrijkste punten om deze post te promoten: Kerstmis, ultiem buikspek — sappig en smaakvol met uit elkaar vallend vlees en knapperig spekzwoerd. Lange kooktijd maar zeer hands-off en super eenvoudig.

Ingrediënten: 

  • 1,8 kg middengesneden buikspek
  • 3 clementines
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 ml olijfolie
     

Methode:

  1. Snijd met een scherp mes de huid van het buikspek lichtjes in reepjes van 1/2 cm, zorg ervoor dat je niet te diep door het vet en in het vlees snijdt.
  2. Rasp de clementines in een kom, voeg dan het zout, de suiker, de peper en de gehakte knoflook toe. Meng goed.
  3. Leg het buikspek met de vleeskant naar boven en wrijf het clementinemengsel in het vlees.
  4. Leg het buikspek met de huid naar boven op een groot stuk folie. Vouw de zijkanten van de folie omhoog om een strak foliebakje te vormen.
  5. Leg het buikspek in de mand van de Airfryer, met de huid naar boven. Dep overtollige olie van de huid en strooi er extra zout overheen.
  6. Selecteer Roosteren en stel de temperatuur in op 145°C voor 1 uur.
  7. Na 1 uur, vouw de folie strakker om het buikspek, omdat het vlees dan gekrompen zal zijn.
  8. Selecteer opnieuw Roosteren en stel de temperatuur in op 155°C voor 30 minuten.
  9. Haal het buikspek na het roosteren uit de foliebak en plaats het terug in de mand, met de huid naar boven op de grillplaat.
  10. Selecteer Air Fry en stel de temperatuur in op 205°C voor 35 minuten. Voorverwarmen is niet nodig.
  11. Controleer het buikspek na 20 minuten en bak tot het zwoerd opbolt en bubbelt.
  12. Laat het buikspek 5–10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Eet smakelijk!

Naar hoofdpaginaVolgende artikel