Crispy Cauli

- Porties: 4
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 1 uur
Ingrediënten
- 4 eendenbouten
- 1 el suiker
- ½ el zout
- 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- 200 ml kippenbouillon
Voor erbij
- Hoisinsaus
- ½ komkommer, dun gesneden
- 1 bos lente-uitjes, fijngehakt
- 20–24 kant-en-klare Chinese pannenkoekjes
Bereiding
- Kruid de eendenbouten: meng de suiker, het zout en het vijfkruidenpoeder en wrijf dit in de huid en het vlees. Leg de eendenbouten in een ovenschaal die in je airfryer past.
- Giet de kippenbouillon rond de eendenbouten zodat ze gedeeltelijk onderstaan (ongeveer tot de helft). Pas de hoeveelheid bouillon aan afhankelijk van de grootte van je schaal.
- Selecteer Air Fry en stel in op 170 °C voor 1 uur. Bak tot de huid knapperig is en het vlees mals. Voor een nog knapperigere huid kun je nog 15 minuten extra airfryen.
- Wanneer klaar, verwarm de pannenkoekjes volgens de aanwijzingen. Trek het vlees uit elkaar en snijd de huid in kleinere stukjes.
- Voeg een beetje kookvocht toe aan het vlees zodat het sappig blijft.
- Serveer direct met warme pannenkoekjes, hoisinsaus, lente-ui en komkommer.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel