Crispy Cauli

  • Porties: 4
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 1 uur
     

Ingrediënten

  • 4 eendenbouten
  • 1 el suiker
  • ½ el zout
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 200 ml kippenbouillon
     

Voor erbij

  • Hoisinsaus
  • ½ komkommer, dun gesneden
  • 1 bos lente-uitjes, fijngehakt
  • 20–24 kant-en-klare Chinese pannenkoekjes
     

Bereiding

  1. Kruid de eendenbouten: meng de suiker, het zout en het vijfkruidenpoeder en wrijf dit in de huid en het vlees. Leg de eendenbouten in een ovenschaal die in je airfryer past.
  2. Giet de kippenbouillon rond de eendenbouten zodat ze gedeeltelijk onderstaan (ongeveer tot de helft). Pas de hoeveelheid bouillon aan afhankelijk van de grootte van je schaal.
  3. Selecteer Air Fry en stel in op 170 °C voor 1 uur. Bak tot de huid knapperig is en het vlees mals. Voor een nog knapperigere huid kun je nog 15 minuten extra airfryen.
  4. Wanneer klaar, verwarm de pannenkoekjes volgens de aanwijzingen. Trek het vlees uit elkaar en snijd de huid in kleinere stukjes.
  5. Voeg een beetje kookvocht toe aan het vlees zodat het sappig blijft.
  6. Serveer direct met warme pannenkoekjes, hoisinsaus, lente-ui en komkommer.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel