Eenden Pannenkoeken

  • Personen: 4
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 1 uur
     

Ingrediënten

  • 4 eendenbouten
  • 1 el suiker
  • ½ el zout
  • 1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 200 ml kippenbouillon
     

Voor erbij

  • Hoisinsaus
  • ½ komkommer, in dunne plakjes
  • Bosje lente-uitjes, fijngehakt
  • 20–24 kant-en-klare Chinese pannenkoekjes
     

Bereiding

  1. Kruid de eendenbouten: meng de suiker, het zout en het vijfkruidenpoeder en wrijf dit in de huid en het vlees. Leg de eend in een ovenschaal die goed in je airfryer past.
  2. Giet de kippenbouillon rondom de eendenbouten zodat ze gedeeltelijk onderstaan (ongeveer tot halverwege). Pas de hoeveelheid bouillon aan afhankelijk van de grootte van je schaal.
  3. Selecteer Air Fry en stel in op 170 °C voor 1 uur. Bak tot de huid knapperig en het vlees mals is. Voor extra krokante huid, bak nog 15 minuten langer.
  4. Verwarm de pannenkoekjes volgens de aanwijzingen. Trek het vlees uit elkaar en snijd de huid in kleinere stukjes.
  5. Voeg een beetje kookvocht toe aan het vlees zodat het sappig blijft.
  6. Serveer direct met warme pannenkoekjes, hoisinsaus, lente-ui en komkommer.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel