Pittige burger met worstvlees

Deze snelle airfryer-burgers combineren het beste van twee werelden: kruidige Koreaanse smaken en klassieke comfortfood. Pittige gochujang, zoete honingglaze, en gesmolten kaas maken van deze sticky sausage burgers een onweerstaanbaar diner. Perfect voor doordeweeks of als weekendverwennerij.

Apparaat: : Air Fryer
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 8–9 minuten
Totale tijd: ~20 minuten

Ingrediënten

Voor de burgers:

  • 400 g saucijzen of worstvlees
  • 1 el gochujang
  • 3 lente-uitjes, fijngehakt

Voor de glaze & saus:

  • 1½ el honing
  • 1½ el gochujang (½ el voor de mayo, 1 el voor de glaze)
  • 40 g mayonaise

Voor serveren:

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes Zwitserse kaas (of een andere smeltkaas)
  • Augurk, in plakjes
  • Sla, in reepjes
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • Diepvriesfrieten (optioneel, als bijgerecht)

Bereidingswijze

  • Haal het vlees uit het worstvel en doe in een kom. Voeg de gochujang en gesneden lente-ui toe en meng tot een egaal geheel.
  • Verdeel het mengsel in tweeën en vorm er dikke burgers van, iets groter dan het broodje.
  • Heb je een dual-drawer airfryer? Leg de burgers in de ene lade en frietjes in de andere.
    • Stel de ene lade in op Airfry 205°C – 8 minuten, de andere op 200°C – 9 minuten.
    • Kies Sync Finish zodat beide laden tegelijk klaar zijn.
    • Geen dual-drawer? Bereid eerst de burgers, daarna de frietjes.
  • Maak intussen twee sauzen:
    • Meng in een kom de mayonaise met ½ el gochujang voor de pittige mayo.
    • Meng in een andere kom de honing met 1 el gochujang voor de glaze.
  • Wanneer de burgers nog 1 minuut te gaan hebben, bestrijk ze met de glaze en leg er een plakje kaas op. Bak nog 1 minuut tot de kaas gesmolten is.
  • Snijd de broodjes open en besmeer beide helften met de pittige mayo. Beleg met augurk, sla, chili en leg de burger erop.
  • Serveer direct met warme frietjes.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel