Worst Ei & Kaas Bagel

Vandaag maken we de Airfryer Sausage, Egg & Cheese Bagel. Dit overheerlijke gerecht is in 15 minuten klaar en fleurt je dag meteen op.
Ingrediënten
- 2 bagels
- 2 burgers (worstburgers of runderburgers)
- 3 eieren
- 1/2 ui, in blokjes
- 1/2 groene paprika, in blokjes
- Geraspte kaas of cheddar
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Snijd de bagels open.
- Leg de burgers in de airfryer en bak op 190 °C gedurende 8–10 minuten, tot gaar. Haal ze eruit en houd warm.
- Leg een vel (geperforeerd) bakpapier of een herbruikbare airfryer-mat in de mand en leg de opengesneden bagels erin, snijkant omhoog.
- Kies je ei-methode:
- Egg-in-a-hole: Breek per bagel één ei in het gat. Bestrooi met zout, peper en wat kaas.
- Roerei: Kluts 2–3 eieren met zout en peper. Meng de ui en paprika erdoor en schep dit in een hittebestendige ramekin (of op een stuk opstaand bakpapier). Bestrooi met kaas.
- Airfry op 160 °C gedurende 6–8 minuten, tot het eiwit net gestold is (of het roerei mooi gaar is) en de kaas gesmolten.
- Beleg: leg op de onderste helft van elke bagel een burger, daarop het ei (egg-in-a-hole of roerei), extra kaas naar smaak en sluit met de bovenkant van de bagel.
- Serveer direct. Smullen maar!
Tip: Voor extra pit kun je wat sriracha of hot honey over het ei druppelen vóór het serveren.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel